juli, 2021

zo4jul16:00- 18:00TOBACCO ''Smokey Jazz Club'' presents: Crooners Echo - Red Light Jazz16:00 - 18:00 Event Type:Concert,Jazz,Muziek

Meer over het event

TOBACCO ”Smokey Jazz Club” presents: Crooners Echo – Red Light Jazz

Red Light Jazz is niet meer weg te denken uit het Wallen gebied van Amsterdam. Wij brengen Red Light Jazz iedere eerste zondag van de maand terug in het TOBACCO Theater. De beste manier om je zondag te spenderen is natuurlijk tijdens een heerlijke Jazz middag met elke maand een wisselende Jazz band. Geniet van een intieme setting met de uitstraling van een jaren ’20 theater club en maak kennis met fantastische Jazz muzikanten.

Deze zondag hebben wij Crooners Echo op het programma staan. Artiesten als Frank Sinatra, Bing Crosby, Nat King Cole, Ray Charles, Louis Prima, Louis Jordan, Dr. John en niemand minder dan Louis Armstrong zijn een paar van de legendes die een bijzondere betekenis hebben gegeven aan de term ‘crooning’.

Een crooner is Amerikaans jargon voor een voornamelijk mannelijke zanger met een soepele zangstijl. Betere microfoons met een breder frequentiebereik zorgden in de jaren ’40 en ’50 voor een groter dynamisch bereik voor zangers zodat zij hun stembanden niet al teveel hoefden te belasten. Met de ingetogen kreunende zangstijl wekten crooners een suggestie op van intimiteit. Crooning werd in het begin vooral aantrekkelijk gevonden door met name jonge vrouwen, die in die tijd bekend stonden als ‘bobby soxers’.

De Amsterdamse groep Crooners Echo, met ‘crooner’ Paul van Kessel (The Young Sinatras, New York Round Midnight Orchestra) in een hoofdrol, bewondert die stijl die daarna veelvuldig werd gebruikt in de populaire & jazzmuziek. Crooners Echo heeft zich deze pure, open vorm van musiceren eigen gemaakt. Hun karakteristieke, vurige stijl is een combinatie van het vertellen van een verhaal en een muzikale interpretatie van de alltime klassiekers van de jaren veertig, vijftig en zestig. Ideaal voor een Lazy Sunday Afternoon in het TOBACCO Theater.

 

Bezetting:
Paul van Kessel – zang
Sebastiaan v Bavel – piano
Kasper Kalf – contrabas
Marc Schenk – drums
Carlo Banning – sax

 

Deuren open: 15:15 uur

Aanvang: 16:00 uur

Koop HIER je tickets

Tijd

(Zondag) 16:00 - 18:00

X