Verbouwing

Op 1 oktober 2007 werden we de trotse eigenaar van het toenmalige Cosmic Theater. Voorheen was het veilinghuis Sothebys en daarvoor een oude tabaks-veilinggebouw. Maar wat we in 2007 bij binnenkomst aantroffen overtrof wel onze stoutste verwachtingen…

Iedere pot verf die er de afgelopen jaren het pand was ingebracht was helaas niet besteed aan het pand. Waarschijnlijk gaf de subsidie geen ruimte om naast de decors ook de kozijnen te schilderen en de vloeren te boenen.

Het resultaat was dan ook een zeer slecht onderhouden gebouw waar de laatste 15 jaar een enorme aanslag op was gepleegd. Een hele, mooie uitdaging stond ons te wachten. Durven we het en gaan we ervoor? Dat was de grote ondernemersvraag. We hebben ja gezegd omdat we vertrouwen hadden in ons plan en we ook de inwoners van de stad Amsterdam een toegankelijk theater gunden. Deze uitdaging hebben we met beide handen en voeten aangegrepen. Zonder subsidie en met een prachtig resultaat, waar we ongelofelijk trots op zijn! En nog steeds zijn we het pand aan het vernieuwen, renoveren en onderhouden.

Bekijk hieronder de video of ga naar de foto impressies.

X