Duurzaam Ondernemen

Het TOBACCO Theater investeert vanaf de opening al in duurzaamheid.
Dit heeft geresulteerd in een aantal mooie samenwerkingen:

‘The Good Roll’ – Toiletpaper that builds toilets

Ga hier maar eens goed voor zitten! Want ook in onze kleinste kamertjes denken wij aan duurzaamheid. Er worden dagelijks 270.000 bomen gekapt voor de productie van toiletpapier. Het toiletpapier van The Good Roll is gemaakt van 100% gerecycled papier, dus 100% boomvriendelijk! Van de nettowinst wordt er 50% geïnvesteerd in de bouw van toiletten in diverse landen in Afrika. Er zijn namelijk wereldwijd 2,3 miljard mensen (dit is 32% van de wereldbevolking) die geen toegang hebben tot schone toiletten. Naast het duurzame toiletpapier investeert The Good Roll ook in een maatschappelijk doel. Zo hebben ze banen gecreëerd voor ruim 50 mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. That’s how they roll, en wij rollen met liefde met ze mee!

Wijn van Chateau Amsterdam

Naast het samenwerken met groene initiatieven zijn wij ook trots zaken te doen met lokale bedrijven. Een van deze écht Amsterdamse initiatieven is Chateau Amsterdam. Ze gebruiken alleen biologische druiven voor de 80.000 flessen wijnen die ze produceren. Door alleen biologisch fruit te kopen doen ze volgens TruePrice aan 5x minder CO2 vervuiling (0,4 Kg CO2 /fles minder) dan een conventionele producent. Vervolgens sluiten ze de productie af met het zero-waste principe. Van restanten, zoals de schillen en pitjes, wordt in samenwerking met Oedipus een bier gebrouwen en met The Stillery een grappa gemaakt. 

Vruchtensapjes van Schulp

Een andere (h)eerlijke organisatie met EKO-keurmerk die wij van TOBACCO graag aan u voorstellen is Schulp vruchtensappen. Sinds 1861 perst de familie Schulp samen met de beste telers de lekkerste vruchtensappen, lekker bij uw lunch of vergadering in ons theater. In het productieproces wordt er van begin tot eind zo duurzaam mogelijk geproduceerd; zo gaat de fruitpulp die over blijft na het persen bijvoorbeeld naar de melkveehouder in de buurt.

Legends thee

Ook uw kopje thee in ons theater is van fairtrade origine. Bij Legends is duurzaamheid van groot belang. Duurzaam ondernemen met respect voor mens en natuur… ze weten eigenlijk niet beter. Alle thee van legends is Fairtrade en FSC gecertificeerd. Voor het verpakkingsmateriaal is zelfs gebruik gemaakt van natuurlijke inkten.

Cartridges voor Stichting AAP

Stichting AAP geeft apen en andere zoogdieren een toekomst door het opvangen van dieren in nood en het pleiten voor betere wetten in Europa. De primaten van het TOBACCO Theater dragen hier graag aan bij door onze lege inktcartridges in te leveren bij de stichting. Met het geld dat ze daarmee inzamelen kan de organisatie een deel van de dagelijkse kosten drukken.

Klik hier voor meer informatie en om AAP ook mee te helpen!

Koffie van Catunambú

Kwaliteitsvolle, ambachtelijk gebrouwen en vooral duurzame koffie! Catunambú levert niet enkel koffie van topkwaliteit, maar streeft er ook naar dat de koffiebonen waarmee ze werken van eerlijke en duurzame afkomst zijn. Zo zijn al hun plantages gecertificeerd en steunen verschillende Café Mundi-initiatieven, een onderneming die in het leven is geroepen om het onderwijs en de levensomstandigheden van de lokale koffieboeren te verbeteren. Catunambú promoot eveneens een gezonde en evenwichtige levensstijl. Zo sponsoren ze in Andalusië tal van lokale jeugdvoetbalploegen en organiseren ze geregeld de ‘Catunambú Cup’.

Lid van Fairtrade Gemeente

Het TOBACCO Theater werkt samen met de Fairtrade gemeente aan meer eerlijke handel. De campagne van Fairtrade Gemeente streeft naar het vergroten van de vraag en aanbod van fairtrade, producten in onder andere de gemeente Amsterdam, om op die manier boeren en producenten in ontwikkelingslanden in staat te stellen voor zichzelf te werken aan een mooie toekomst. Daar dragen wij in het theater graag een steentje aan bij.

Bekijk hier het interview met onze D’Erikteur Erik van Wilsum over Fairtrade en eerlijk ondernemen:

X