Duurzaam Ondernemen

Het TOBACCO Theater investeert vanaf de opening al in duurzaamheid.
Dit heeft geresulteerd in een aantal mooie samenwerkingen:

‘The Good Roll’ – Toiletpaper that builds toilets

Ga hier maar eens goed voor zitten! Want ook in onze kleinste kamertjes denken wij aan duurzaamheid. Er worden dagelijks 270.000 bomen gekapt voor de productie van toiletpapier. Het toiletpapier van The Good Roll is gemaakt van 100% gerecycled papier, dus 100% boomvriendelijk! Van de nettowinst wordt er 50% geïnvesteerd in de bouw van toiletten in diverse landen in Afrika. Er zijn namelijk wereldwijd 2,3 miljard mensen (dit is 32% van de wereldbevolking) die geen toegang hebben tot schone toiletten. Naast het duurzame toiletpapier investeert The Good Roll ook in een maatschappelijk doel. Zo hebben ze banen gecreëerd voor ruim 50 mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. That’s how they roll, en wij rollen met liefde met ze mee!

Speciaalbiertjes De Prael

Naast het samenwerken met groene initiatieven zijn wij ook trots zaken te doen met lokale, sociale bedrijven. Een van deze écht Amsterdamse initiatieven is brouwerij de Prael. De brouwerij draagt op sociaal, cultureel en maatschappelijk gebied bij aan een beter Amsterdam door te werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Op die manier verenigt het bedrijf de passies voor bier en psychiatrie van mede-oprichter Fer Kok tot een aantal prachtige producten. Kom ze proeven in ons theater!

Té de Origen

Ook uw kopje thee in ons theater is van fairtrade origine. Té de Origen haalt haar thee uit het nummer 1 thee land in de wereld: Sri Lanka. Uniek aan dit merk is dat alle productie, van telen tot verpakken in Sri Lanka plaatsvindt. Op die manier bewaren ze zoveel mogelijk kwaliteit, zijn de boeren trots op hun product en blijft er zoveel mogelijk omzet achter in het land. (H)eerlijk!

Cartridges voor Stichting AAP

Stichting AAP geeft apen en andere zoogdieren een toekomst door het opvangen van dieren in nood en het pleiten voor betere wetten in Europa. De primaten van het TOBACCO Theater dragen hier graag aan bij door onze lege inktcartridges in te leveren bij de stichting. Met het geld dat ze daarmee inzamelen kan de organisatie een deel van de dagelijkse kosten drukken.

Klik hier voor meer informatie en om AAP ook mee te helpen!

Koffie van Catunambú

Kwaliteitsvolle, ambachtelijk gebrouwen en vooral duurzame koffie! Catunambú levert niet enkel koffie van topkwaliteit, maar streeft er ook naar dat de koffiebonen waarmee ze werken van eerlijke en duurzame afkomst zijn. Zo zijn al hun plantages gecertificeerd en steunen verschillende Café Mundi-initiatieven, een onderneming die in het leven is geroepen om het onderwijs en de levensomstandigheden van de lokale koffieboeren te verbeteren. Catunambú promoot eveneens een gezonde en evenwichtige levensstijl. Zo sponsoren ze in Andalusië tal van lokale jeugdvoetbalploegen en organiseren ze geregeld de ‘Catunambú Cup’.

Lid van Fairtrade Gemeente

Het TOBACCO Theater werkt samen met de Fairtrade gemeente aan meer eerlijke handel. De campagne van Fairtrade Gemeente streeft naar het vergroten van de vraag en aanbod van fairtrade, producten in onder andere de gemeente Amsterdam, om op die manier boeren en producenten in ontwikkelingslanden in staat te stellen voor zichzelf te werken aan een mooie toekomst. Daar dragen wij in het theater graag een steentje aan bij.

Bekijk hier het interview met onze D’Erikteur Erik van Wilsum over Fairtrade en eerlijk ondernemen:

X