september, 2020

zo27sep16:00- 17:15RED LIGHT JAZZ - MONIQUE KLEMANN & COCO ZHAO16:00 - 17:15 Event Type:Muziek,Voorstelling

Meer over het event

RED LIGHT JAZZ – MONIQUE KLEMANN & COCO ZHAO

Monique Klemann en Coco Zhao kennen elkaar inmiddels twintig jaar, want op jonge leeftijd bivakkeerde Coco al eens een maand bij Monique thuis. Een vriendschap was geboren, al duurde het nog jaren voordat ze samen zouden zingen. Coco Zhao had verplichtingen in Shanghai en Monique was destijds druk met Loïs Lane, maar gaandeweg werden er plannen gesmeed. Uiteindelijk namen zij in 2016 hun eerste song ‘Coool’ op. Het duet verscheen ook in China en resulteerde in een uitnodiging van het Shanghai Jazz-festival.

Na dit succesvolle optreden besloten Monique en Coco hun gezamenlijke repertoire uit te breiden. Eind 2017 namen Monique en Coco nog een aantal duetten op in Nederland die in de aanloop naar de volgende editie van Shanghai Jazz in China werden gereleased.

Dit jaar zongen zij samen in de Balie en eind mei zouden zij in Sea Palace optreden tijdens de 7e editie van het Red Light Jazz festival, dat helaas vanwege corona moest worden gecancelled.

Op zondagmiddag 27 september a.s. staan Monique Klemann & Coco Zhao alsnog op Red Light Jazz, maar dan bij ons in het TOBACCO Theater in het kader van de Red Light Jazz livestreaming concert series, een reeks concerten die Stichting Red Light Jazz dit jaar in samenwerking met Zip Records, omroep SALTO en ons voor een select gezelschap organiseert met inachtneming van de coronamaatregelen. Het belooft een heel bijzonder optreden te worden met toetsenist Xia Jia uit China. De band bestaat verder uit Manuel Hugas op basgitaar en Joost Kroon op drums.

Het concert van Chinese en Nederlandse muzikanten past in de filosofie van Zip Records en JZ Music Shanghai. Beide labels beogen de culturele samenwerking tussen Nederland en China te intensiveren en een permanente vertegenwoordiging te bieden aan elkaars artiesten en releases.

Deuren open: 15:30u

Koop HIER je tickets. 

Kaarten zijn ook verkrijgbaar aan de deur.

Ticketprijs: € 20,00 +  € 2,17 administratiekosten

Tijd

(Zondag) 16:00 - 17:15

X