juni, 2018

za2jun14:00Red Light Jazz Festival14:00 Tobacco TheaterEvent Type:Concert

Meer over het event

Op 1, 2 en 3 juni 2018 wordt de vijfde editie georganiseerd van Red Light Jazz, het gezellige Amsterdamse jazzfestival in de oude binnenstad. Dit eerste jubileum wordt een feestje met nóg meer deelnemende locaties dan in 2017 waaronder ook voor het eerst het TOBACCO Theater!

14:00 – 15:15 Fay Claassen
20:30 – 22:00 Joey Blu & BlueZbone

Zaterdagmiddag 2 juni zal niemand minder dan jazzdiva Fay Claassen ons Theater verrijken honouring jazztrompetist Chet Baker gevolgd door Joey Blu & Bluezbone!

14:00 – 15:15 Fay Claassen

“Claassen mag zich een jazzdiva noemen. Zij is de enige in Nederland die daar aanspraak op mag maken.” (NRC NEXT)

 “Fay Claassen is indrukwekkend trefzeker, heeft een heldere timing, heeft een mooi ruisje in haar stem.” (De Volkskrant)

 “Ze kan haar heldere stem laten versmelten met instrumenten of helemaal los gaan in vrije jazzsolo’s.” (NRC)

Het is 30 jaar geleden dat zanger/trompettist Chet Baker door een nog steeds mysterieuze oorzaak stierf door een val uit het raam van zijn hotelkamer in Amsterdam. Zijn muziek is inmiddels geliefder dan ooit. Fay Claassen kreeg internationale bekendheid met de dubbel cd ‘Two Portraits of Chet Baker’ die in de V.S. werd uitgeroepen tot de ‘Best Vocal Album of The Year’. In het kader van het Red Light Jazz Festival, brengt Fay Claassen in ons Theater een ode uit aan Chet Baker.

20:30 – 22:00 Joey Blu & BlueZbone 

Joseph Bowie a.k.a. Joey Blu is de oprichter van de legendarische band Defunkt. Al meer dan 45 jaar heeft hij opgetreden en opgenomen in verschillende genres van free-jazz, Big Bands en kleine ensembles. Hij trad op als speciale gast bij verschillende artiesten, waaronder Sean Kuti, Pee Wee Ellis, Anthony Joseph, Sam Rivers, Henry Threadgill, Cecil Taylor, Doctor John, Oliver Lake en meer. Joe woont al enige tijd in Nederland waar hij de erfenis van Defunkt voortzet.

In ons Theater gaat Joe terug naar zijn roots in Blues & R&B uit zijn geboortestad St. Louis, waar hij optrad met Albert King, Oliver Sain, Fontella Bass, Etta James en later in Chicago met Little Milton en concerten met R&B-mentor Tyrone Davis als zijn bandleider. Met de muzikale broers Jeffrey van Duffelen (drums) en Sylvain van Duffelen (bas) en gitarist Patrick van der Hoeven zvormde Joseph zijn ‘roots-alter ego band’: Joey Blu & BlueZbone, een nieuwe St. Louis Chittlin ‘Style Blues Band is geboren. BlueZbone voert bluesklassiekers en originele nummers uit in een funky bluesstijl. Intense energie en superstrak! Een Red Light Jazz concert om niet te missen!

Bezetting
Joseph Bowie – trombone, zang
Sylvain van Duffelen – bas
Jeffrey van Duffelen – drums
Patrick van der Hoeven – gitaar

Een klein voorproefje vind je hier!

Er is vrije inloop!

Dit wil je toch niet missen?

 

Tijd

(Zaterdag) 14:00

Locatie

Tobacco Theater

NES 75 - 87, 1012 KD AMSTERDAM

X