september, 2021

vr3sep20:30- 23:15RED LIGHT JAZZ FESTIVAL PRESENTS: RAMÓN VALLE KWINTET & NOA LAURYN - UITVERKOCHT20:30 - 23:15 Event Type:Experience,Muziek,VoorstellingEvent Type 2:Muziek

Meer over het event

RED LIGHT JAZZ FESTIVAL PRESENTS: RAMÓN VALLE KWINTET & NOA LAURYN – UITVERKOCHT

 

1,5 meter programma, met uitsluitend zitplaatsen
Voorafgaand aan het concert van Ramón Valle zal een optreden van Noa Lauryn plaats vinden.

NOA LAURYN
Onmiskenbare groove en sterke vocalen vormen samen de essentie van Noa Lauryn’s muziek. In combinatie met stapels harmonieën en warme keys creëert Noa zo haar eigen unieke sound. Het resultaat kan het beste worden omschreven als zwoele RnB tot catchy funk met een feel good vibe en een attitude.

Geboren en getogen in Amsterdam groeide Noa op als muzikantendochter. Soul en jazz werden er thuis met de paplepel ingegoten. Tijdens autoritjes ontbrak het nooit aan de muziek van d’Angelo, Earth, Wind & Fire en Marvin Gaye. Ze ging mee naar gigs van haar vader en leerde zingen van haar moeder. Dat Noa ook haar weg naar het podium zou vinden stond al vroeg vast. Met haar eigen band trad ze in 2019 onder andere op in Cinetol, Jazzcafé Dizzy, Stathe en op het Red Light Jazz festival. In 2020 kwam haar debuut EP, Colin Street, uit samen met een videoclip voor single No Hurries. Beide kregen lovende kritieken van 3voor12, NPO2 en Dansende Beren.

Op dit moment werkt ze aan haar eerste album dat Noa in het voorjaar van 2022 wil uitbrengen. Het album zal een sterke combinatie bevatten van old school soul, jazz en hiphop en new school RnB. Samen met multi-instrumentalist Pat Stewart zal Noa daar vrijdagavond 3 september a.s. in het TOBACCO Theater alvast een en ander van ten gehore brengen.

Bezetting
Noa Lauryn – zang
Pat Stewart – toetsen, bas

 

RAMÓN VALLE KWINTET
Ramón Valle wordt wel beschouwd als een van de beste Latin Jazz pianisten ter wereld. Na zijn geboorte in Holguin, Cuba, groeide Ramón op in een muzikale familie. Al op jonge leeftijd raakte hij geïnteresseerd in de piano en begon een klassieke studie. Op 20-jarige leeftijd studeert hij cum laude af aan het conservatorium van Havana.

Op Cuba speelt Ramón met nationale helden als Silvio Rodriguez, Emiliano Salvador en Santiago Feliu. Ondanks zijn klassieke achtergrond kreeg Ramón een passie voor jazz en besloot hij naar Europa te gaan om daar zijn eigen sound verder te ontwikkelen. Zo vestigde hij zich in 1997 in Nederland. Van daaruit ontdekte Ramón de internationale jazzwereld door het podium te delen met onder andere Roy Hargrove, Marcus Miller en Chucho Valdes. Ook in Nederland vond Valle meteen aansluiting bij de vaderlandse jazz-top. Hij speelde onder meer met Eric Vloeimans, Jesse van Ruller, Reinier Baas, Benjamin Herman, Martin Fondse, Tania Cross en Ruth Jacott.

Met zijn live optredens wist Ramón inmiddels meer dan 200.000 bezoekers van zijn concerten te boeien. Hij verkocht het Concertgebouw uit tijdens de Robeco Zomerseries en speelde meermaals op het North Sea Jazz Festival. Na zijn eerste North Sea Jazz optreden werd Ramón in de media ‘de verrassing van het festival’ genoemd. Sindsdien was Ramón een graag geziene gast bij VPRO’s Vrije Geluiden, Opium Radio en Sublime FM.

In 2018 won Ramón Valle de Cubadisco Award – Cuba’s meest prestigieuze muziekprijs – voor zijn album The Art Of Two in de categorie ‘Best Instrumentale Album’. In hetzelfde jaar schreef Ramón composities voor het Ricciotti Ensemble: een heel bijzonder in 1970 opgericht straatorkest bestaande uit ongeveer 40 veelbelovende jonge musici die met Ramón als gastsolist in 2018 een bezoek brachten aan Cuba. Het was de eerste keer dat een groot Nederlands orkest in Cuba heeft opgetreden. In 2019 ontving Ramón een ere-award voor zijn werk als pianist en componist.

Tijdens de Opening Night van het 8e Red Light Jazz festival in het TOBACCO Theater, treedt Ramón Valle op met zijn kwintet. Verwacht geen typisch jazzkwintet. De muziek die Ramón en zijn band die avond ten gehore zal brengen bestaat uit veel meer muzikale invloeden, zoals klassiek, rock en latin. De composities zijn soms subtiel, melodisch, maar ook explosief en krachtig en bieden veel ruimte voor improvisaties.

Bezetting
Ramón Valle – piano
Omar Rodriguez Calvo – contrabas
Marco Toro – drums
Gerardo Rosales – percussie
Ilja Reijngoud – trombone

 

Deuren open: 19:45 uur

Start optreden Noa Lauryn: 20:30 uur

Start voorstelling Ramón: 22:00 uur

Einde voorstelling: 23:15 uur

 

Koop HIER je tickets

 

Kaarten zijn ook verkrijgbaar aan de deur.

Ticketprijs: € 22,00 +  € 2,26 administratiekosten

Tijd

(Vrijdag) 20:30 - 23:15

X