september, 2021

za4sep20:30- 22:15RED LIGHT JAZZ FESTIVAL PRESENTS: PETER BEETS ELECTRIC BAND - UITVERKOCHT20:30 - 22:15 Event Type:Experience,Muziek,VoorstellingEvent Type 2:Muziek

Meer over het event

RED LIGHT JAZZ FESTIVAL PRESENTS: PETER BEETS ELECTRIC BAND – UITVERKOCHT

1,5 meter programma, met uitsluitend zitplaatsen

 

Wereldwijd wordt Peter Beets gezien als een van de beste jazzpianisten. Met zijn succesvolle optredens en geliefde bewerkingen van klassieke muziek bouwde hij in de loop der jaren een nog altijd groeiende schare trouwe fans. In zijn prijzenkast staan onder meer een Edison (2010), de Prix Martial Solal (1998) en de Pall Mall Export Swing Award (1988).

Beets levert een reeks uitstekende jazzalbums af, waaronder Chopin meets the Blues (2010), Beets meets Rosenberg, Tribute to Django Reinhardt (2018) en Our Love Is Here to Stay, Gershwin reimagined (2019).

Naast de klassieke piano speelt Beets ook graag op de elektrische piano, en dan met name de Fender Rhodes. Dit instrument zorgde een halve eeuw geleden voor een kleine aardverschuiving in de muziekwereld. Het typerende, warme geluid verschafte zich in de jaren ’70 een centrale plaats in de muziek van onder andere Stevie Wonder en Donny Hathaway. Ook jazzmusici gingen volop experimenteren met de nieuwe klankmogelijkheden die de Fender Rhodes hen bood.

Met zijn Eletric Band speelt Peter Beets zaterdagavond 4 september in het TOBACCO Theater kenmerkende composities uit die tijd, met werk van Herbie Hancock en Freddie Hubbard in de hoofdrol. De band staat garant voor swingende grooves en samenspel en improvisaties op het hoogste niveau.

Bezetting
Peter Beets – Fender Rhodes
Martijn van Iterson – gitaar
Suzan Venema – trompet
Frans van Geest – bas
Martijn Vink – drums

 

Deuren open: 19:45 uur

Start voorstelling: 20:30 uur

Einde voorstelling: 22:15 uur

 

Koop HIER je tickets

 

Kaarten zijn ook verkrijgbaar aan de deur.

Ticketprijs: € 24,00 +  € 2,36 administratiekosten

Tijd

(Zaterdag) 20:30 - 22:15

X