juni, 2018

zo3jun19:30- 23:30Red Light Jazz Festival19:30 - 23:30 Tobacco TheaterEvent Type:Concert

Meer over het event

Op 1, 2 en 3 juni 2018 wordt de vijfde editie georganiseerd van Red Light Jazz, het gezellige Amsterdamse jazzfestival in de oude binnenstad. Dit eerste jubileum wordt een feestje met nóg meer deelnemende locaties dan in 2017 waaronder ook voor het eerst het TOBACCO Theater!

19.30 – 21.00 DJ’s P-Dog & Zembie
21:00 – 22:15 Philip Harper
22.15 – 23.30 DJ’s P-Dog & Zembie

Zondag 3 juni zal de avond van start gaan met de DJ’s P-Dog & Zembie
21:00 – 22:15 uur zal Philip Harper ons Theater verrijken met zijn muziek
Waarna P-Dog & Zembie de avond zullen afsluiten.

Het curriculum van trompettist Philip Harper leest als een ‘who is who’ van de jazzgeschiedenis. Al op 23-jarige leeftijd werd zijn talent gespot door Art Blakey die hem gelijk in de zijn Jazz Messengers inlijfde. Met zijn broer Winard (drums), vormde hij de Harper Brothers, waarmee ze in totaal zes albums opnamen en op festivals over de hele wereld speelden. Philip is sinds 20 jaar een vast lid van de Mingus Big Band en tourt nog regelmatig met deze all-star band. De laatste Jaren heeft Philip gespeeld en opgenomen met Benny Golson, Louis Hayes en Cedar Walton, om maar een paar namen te noemen.

Nadat hij een aantal jaren in Europa had gewoond keerde Philip terug naar zijn roots: New York. Hij was jarenlang de ‘the perfect sideman’ van de grote namen in de jazz, maar is nu ook actief als leider van zijn eigen quintet.

Zijn muzikale zeggingskracht en unieke geluid worden gevormd door een combinatie van talent en een grote liefde voor de jazz. Daarnaast is er het respect voor zijn muzikale leermeesters en zijn vele ervaringen over de hele wereld. Hiermee voegt hij het hart toe aan de huidige virtuoze en snelle New Yorkse jazz scene.

Journalist en biograaf (van o.m. Chet Baker) Jeroen de Valk woonde een concert van Philip en zijn Nederlandse band bij en schreef hier het volgende over: ‘Iedereen wil jazz leren en jazzy doen en hip zijn, en Philip Harper hoeft dat niet. Hij ís al jazz, was dat in de baarmoeder en zal dat nog zijn op zijn sterfbed. Hij is doordrenkt van Miles, Dizzy, Satchmo, alle groten, en is eigenlijk zelf zo onderhand ook een grootheid. Elke solo van hem is een sprong in het diepe en tegelijk een voortzetting van een rijke traditie. Ik zag Philip in Muziekcafé Miles (met overigens prima begeleiding) en was diep onder de indruk.‘

Bezetting
Philip Harper – trompet, zang
Edgar van Asselt – piano
Boris Oostendorp – bas
Roberto Pistolesi – drums

DJ’s P-Dog & Zembie (alias Sander Huibers & Frank Jochemsen) runnen samen het onafhankelijke label 678 Records, waarop funky opnamen uitgebracht worden als er een elektrische piano in te horen is (zoals Ruud Bos, Jan Huydts & Rob Franken). Thuis hebben de heren allebei een fikse platenkast en qua muzieksmaak zijn ze ruimdenkend; als het maar groovy is. Ze draaien van elpees en singletjes met de jazz als vertrekpunt. Eerder waren ze al te horen op de VPRO-radio, in het Bimhuis, op het festival Le Guess Who? en nu dus tijdens het Red Light jazzfestival in TOBACCO!

Er is vrije inloop!

Dit wil je toch niet missen?

 

Tijd

(Zondag) 19:30 - 23:30

Locatie

Tobacco Theater

NES 75 - 87, 1012 KD AMSTERDAM

X