augustus, 2021

zo1aug16:00- 18:00TOBACCO ''Smokey Jazz Club'' presents: Tico y Aguabajo - Red Light Jazz16:00 - 18:00 Event Type:Concert,Jazz,Muziek

Meer over het event

TOBACCO ”Smokey Jazz Club” presents: Tico y Aguabajo – Red Light Jazz

Red Light Jazz is niet meer weg te denken uit het Wallen gebied van Amsterdam. Wij brengen Red Light Jazz iedere eerste zondag van de maand terug in het TOBACCO Theater. De beste manier om je zondag te spenderen is natuurlijk tijdens een heerlijke Jazz middag met elke maand een wisselende Jazz band. Geniet van een intieme setting met de uitstraling van een jaren ’20 theater club en maak kennis met fantastische Jazz muzikanten.

Tico Pierhagen (Colombia, 1975) studeerde piano aan het conservatorium in Rotterdam en behaalde uiteindelijk zijn master als componist in Portsmouth, England (EMMA 2001).

Tico y Aguabajo is de titel van het eerste album dat Tico in 2011 uitbracht. De plaat is voornamelijk opgenomen in Tico’s geboorteland Colombia met gerenommeerde Colombiaanse muzikanten. Het album werd zeer goed ontvangen en resulteerde onder meer in een optreden in het VPRO programma ‘Vrije Geluiden’. De helft van de opbrengst doneerde Tico, die zelf is geadopteerd, aan SOS Kinderdorpen, een hulporganisatie voor kwetsbare kinderen.

In 2016 verscheen het album Leven is bewegen, een live registratie van een intiem duo-concert met saxofonist Efraïm Trujillo. Hetzelfde jaar bracht Tico ook het album Encendiendo uit met 8 nieuwe grotendeels in Colombia opgenomen composities. De nummers zijn een mix van Colombiaanse Latin Jazz, Funk en invloeden uit de Westerse klassieke muziek. 2016 was voor Tico een bijzonder jaar want toen ontving hij ook de prestigieuze “Fondo Mixto de Cultura” voor zijn bijdrage aan de Colombiaanse kunst en cultuur.

Onder de bandnaam ‘Tico y Aguabajo’ verscheen in 2019 het album Puro bestaande uit catchy melodieën, kleurrijke harmonieën en een krachtige Zuid-Amerikaanse ritmiek.

Zondagmiddag 1 augustus spelen Tico y Aguabajo in het TOBACCO Theater een best off-concert. Het beste van zijn 3 albums. Het wordt een concert vol Jazz, Funk en Cumbia, een Colombiaanse muziek- en dansstijl bestaand uit een mengeling van Spaanse en Afrikaanse muziek.

Bezetting:
Tico Pierhagen – piano
Enrique Firpi – drums
Dave Breidenbach – bas
Efraim Trujillo – sax
Frans Cornelissen – trombone

Deuren open: 15:15 uur

Start voorstelling: 16:00 uur

Koop HIER je tickets

Tijd

(Zondag) 16:00 - 18:00

X