augustus, 2021

zo15aug16:00- 18:00TOBACCO ''Smokey Jazz Club'' presents: Nomads in Jazz - Red Light Jazz16:00 - 18:00 Event Type:Concert,Jazz,Muziek

Meer over het event

TOBACCO ”Smokey Jazz Club” presents: Nomads in Jazz – Red Light Jazz

Red Light Jazz is niet meer weg te denken uit het Wallen gebied van Amsterdam. Wij brengen Red Light Jazz iedere eerste zondag van de maand terug in het TOBACCO Theater. De beste manier om je zondag te spenderen is natuurlijk tijdens een heerlijke Jazz middag met elke maand een wisselende Jazz band. Geniet van een intieme setting met de uitstraling van een jaren ’20 theater club en maak kennis met fantastische Jazz muzikanten.

Nomads in Jazz is een in maart 2020 opgericht collectief van musici met verschillende achtergronden die samen diverse stijlen binnen de jazz onderzoeken en een nieuw gezicht geven. Middels deze tocht werken ze daarnaast ook aan een eigen repertoire van originals waarbij ze zich laten inspireren door de tocht die ze maken binnen de diverse stijlen. Ze laten zich bijvoorbeeld inspireren door Wayne Shorter, Herbie Hancock, Gretchen Parlato, Eperanza Spalding, Christian Scott.

Nomads in Jazz is bij elkaar gebracht door saxofonist Carlo Banning. Na vele projecten waarbij hij als sideman fungeerde, een eerder project onder de naam ‘Carlo Banning Quartet’, en verschillende commerciële projecten vond Carlo dat het wederom tijd werd voor een eigen project met een eigen geluid. De samenwerking is in dit collectief gebaseerd op wederzijdse inspiratie, samenwerking en een gemeenschappelijke input in de composities. Zosja en Carlo werken al bijna 15 jaar samen aan zeer uiteenlopende projecten en voor hen is dit een nieuwe manier om elkaar te inspireren en te ontwikkelen. Via het Theater heeft Carlo, Vera en Jonas ontmoet. Ook hier bleek een muzikale klik en gedeelde muzikale nieuwsgierigheid aanwezig te zijn. Via Jonas is Florean in de ritme-tandem betrokken om de basis van de band vorm te geven.

 

Bezetting:
Zosja El Rhazi – zangeres
Carlo Banning –  saxofonist
Vera Marijt – pianist
Jonas Kroese – drummer
Florean Kruijswijk Jansen –  basgitaar

 

Deuren open: 15:15 uur

Aanvang: 16:00 uur

Koop HIER je tickets

Tijd

(Zondag) 16:00 - 18:00

X