maart, 2020

zo29mrt15:00- 19:00Opgeschort - BaRocks15:00 - 19:00

Meer over het event

Houd onze pagina in de gaten voor meer informatie.

BaROCKS
van Bach naar Gaga

Jonge Strijkers & Blazers gaan op onderzoek uit naar de meesters uit de Barok, zoals VivaldiHändelCorelli en natuurlijk J.S. BachDe jonge muzikanten worden meegenomen naar de stijlperiode die wordt gekenmerkt door rijke en veelvuldige versieringen, vol beweging en sterke contrasten in de dynamiek. 

1e violiste van het Residentie Orkest en tevens onze eigen artistiek leider Naomi Bach zal samen met Miriam Pastor Burgoshoboïste Koninklijk Concertgebouworkest, soleren in het prachtige Concerto voor viool en hobo van J.S. Bach. 

Onze eigen jonge strijkers zullen ook solistisch van zich laten horen in het virtuoze Concerto Grosso no. 7 van Corelli. 

De blazers gaan o.aeen spectaculaire bewerking van het 3e Brandenburgse Concert van J.S. Bach spelen. De Jonge Strijkers & Blazers duiken met dit vrije gevoel als afsluiting samen in het diepe bij Water Music van Händel. Bach is nog steeds van nu. 

Ook Lady Gaga verwerkte thema’s van J.S.Bach in haar pop composities. Zoals in een iets langer verleden bands als The Beatles en Procol Harum haar al waren voorgegaan. De Amsterdamse popmusicus/componist ReidSteenhuis slaat deze voorstelling in het TOBACCO Theater samen met zijn band en de Jonge Strijkers & Blazers Nederland deze muziekbrug tussen barok- en popmuziek.

Deuren open: 14:30
Aanvang show: 15:00

Tijd

(Zondag) 15:00 - 19:00

X