oktober, 2022

za29okt20:00- 22:00HET DAGBOEK VAN...20:00 - 22:00 Event Type:Experience,Muziek,Storytelling,Theater,Voorstelling

Meer over het event

Dagboek van…
Een concert met verhalen over vluchten en thuiskomen.

Koop HIER je tickets

Wat gaat er in je om als je moet vluchten? Wat als je alles wat bekend en vertrouwd is moet achterlaten? En als je veilig de overkant bereikt, wat dan? Hoe gaat het verder in die nieuwe wereld? Wat maak je mee?  Hoe pak je het aan?

Het New Life Choir Groningen, bestaande uit gevluchte Syriërs, neemt u mee naar hun wereld in hun concert “Dagboek van…”.  Een ontroerend muziekprogramma afgewisseld met verhalen uit hun eigen dagboeken. Eindregie is in handen van Majd Mardo, acteur bij het Internationaal Theater Amsterdam.

 

NEW LIFE CHOIR GRONINGEN 
In de noodopvang voor asielzoekers in Groningen vonden in 2015 een aantal Syrische vluchtelingen elkaar in het plan een koor op te richten. Zingen tegen de verdrukking in vanuit het verlangen iets positiefs terug te geven aan de Nederlandse maatschappij. Inmiddels is het koor gegroeid tot een gezelschap van 14 leden en onder leiding van een professionele dirigent wordt volop opgetreden. In hun repertoire zoeken ze de verbinding tussen de Nederlandse en Arabische muziek. Jeugdkoor Voix-là! gaat onder leiding van Sarah Marieke van Lieshout ook een Arabisch lied uitvoeren in het Nederlands samen met het New Life Choir.

Hoogtepunten tot nu toe waren een optreden in Paradiso met onder andere Blaudzun, Claudia de Breij en Caro Emerald, een optreden voor het koningsechtpaar tijdens de koningsdag 2018 op het Waagplein in Groningen en een optreden tijdens één van de liveshows van Holland got talent in februari 2019.

Rani Elias en Karoun Baghboudarian 
Het echtpaar Rani en Karoun vluchtte in september 2015 naar Nederland. Zij begeleiden het koor sinds  augustus 2018. In Juli van dat jaar rondden ze hun Masteropleiding aan het Prins Claus Conservatorium af. Rani met zijn trompet aan de klassieke muziekafdeling. Karoun met haar cello aan de Instrumental Learning and Teaching (ILT) afdeling.

Beide speelden meerdere jaren voor het Syrische Nationale Symfonie Orkest. Rani werkte daarnaast als docent trompet aan de Nationale Instituten in Damascus en Amman. Momenteel is hij koordirigent bij het New Life choir, werkt als trompetleraar en geeft hij in binnen- en buitenland workshops over het spelen van traditionele, religieuze en geïmproviseerde muziek uit het Midden-Oosten op hedendaagse instrumenten.  Na haar afstuderen aan het Hoger Instituut voor Muziek in Damascus in 2003, was Karoun daar 12 jaar solfègedocent. Ze is nu repetitor van het New Life Choir en is werkzaam als cellodocent en co-leider bij het project ‘Hello Cello Orkest Groningen’. Daarnaast is zij oprichter van- en docent van het Kiddy Orchestra in diverse onderwijsinstellingen in de provincie Groningen, o.a. Kunstbedrijven- Westerkwartier.

Majd Mardo
Mardo is een acteur en theatermaker. Op tv was Mardo te zien in onder meer Overspel, Nachtoord, Kamp Holland en telefilmGewoon Vrienden. Voor zijn rol als Syrisch vluchteling in de tv-film Jungle ontving hij in 2017, samen met medespeler George Tobal, een Gouden Kalf. Op toneel is Mardo te zien geweest in de bekroonde productie Nobody Home van regisseur Daria Bukvić, in de jongerenvoorstelling Jihad en bij De Toneelmakerij, Nationale Reisopera, Het Nationale Theater en Toneelgroep Oostpool. Nu is Mardo verbonden aan het Internationaal Theater.

Aftermovie: https://youtu.be/jOq-ryIvILs
Fotograaf: Jethro Bijleveld

 

Let op: Pin Only

 

Deuren open: 19:15 uur

Start voorstelling: 20:00 uur

 

Koop HIER je tickets

Tijd

(Zaterdag) 20:00 - 22:00

X