Ruud de Wild – The Show Must Go On

Ruud de Wild (Hilversum, 1969)

Ruud de Wild (geboren 24 april 1969) groeide op als tweede jongste in een gezin van 11 kinderen. Ruud leefde van kinds af aan met twee passies: muziek en typografie. Van de muziek kennen de meeste mensen Ruud als radio DJ voor Radio 538 en de laatste paar jaar voor Radio 2. Maar als kunstenaar timmert Ruud ook al vele jaren aan de weg van succes.

De typografie lijkt bij Ruud bijna ingeboren, mede omdat hij uit een drukkersfamilie komt. Zijn vader was een grafisch kunstenaar. Ruud werd altijd gevonden in de ontwerpstudio. Hier ontwikkelde hij zijn liefde voor letters en typografie. Ruud begon met schilderen toen hij een jaar of twintig was. Zijn werken zijn duidelijk een prachtige combinatie van zijn toewijding voor typografie, letters, teksten en muziek. Hij ontwierp verder ook een boekomslag voor Ronald Giphart, een album voor een Nederlandse rockband en hij ontwierp een kamer in het Hotel American in Amsterdam. Zijn werk is te vinden in vele particuliere en zakelijke kunstcollecties over de hele wereld.

Ruud exposeerde met heel veel succes in 2018 in het TOBACCO Theater met een vijftiental werken door het gehele pand en als dank voor de organisatie en kans ontvingen we dit prachtige schilderij van Ruud voor bij ons in de Balie: ‘The show must go on’, gebaseerd op het gelijknamige nummer van Queen. Een mooi welkom voor al onze bezoekers en een geweldige herinnering aan een mooie samenwerking.

X