mei, 2020

vr29mei19:30- 23:00Opgeschort - Red Light Jazz Opening Night with Ramón Valle Trio19:30 - 23:00

Meer over het event

Ramón Valle wordt beschouwd als een van de beste Latin Jazz pianisten ter wereld. Na zijn geboorte in Holguin, Cuba, groeide Ramón op in een muzikale familie. Al op jonge leeftijd raakte hij geïnteresseerd in de piano en begon een klassieke studie. Op 20-jarige leeftijd studeert hij cum laude af aan het conservatorium van Havana.

Op Cuba speelt Ramón met nationale helden als Silvio Rodriguez, Emiliano Salvador en Santiago Feliu. Ondanks zijn klassieke achtergrond kreeg Ramón een passie voor jazz en besloot naar Europa te gaan om daar zijn eigen sound verder te ontwikkelen. Zo vestigde hij zich in 1997 in Nederland om van daaruit de jazzwereld te ontdekken en internationale samenwerkingen aan te gaan met onder andere Roy Hargrove, Marcus Miller en Chucho Valdes. Ook in Nederland vond Valle meteen aansluiting bij de Nederlandse top zoals Eric Vloeimans, Jesse van Ruller, Reinier Baas, Benjamin Herman, Martin Fondse, Tania Cross en Ruth Jacott.

Met zijn live optredens inspireerde Ramón meer dan 200.000 bezoekers van zijn concerten. Hij verkocht het Concertgebouw uit tijdens de Robeco Zomerseries en speelde meermaals op het North Sea Jazz Festival. Vlak na zijn eerste North Sea Jazz optreden werd Ramón in de media ‘de verrassing van het festival’ genoemd. Ramón is sindsdien een graag geziene gast bij VPRO’s Vrije Geluiden, Opium Radio en Sublime FM.

In 2018 wint Ramón Valle de Cubadisco Award, Cuba’s meest prestigieuze muziekprijs, voor zijn album The Art Of Two in de categorie ‘Best Instrumentale Album’. In hetzelfde jaar schrijft Ramón compositie voor het Ricciotti Ensemble: een legendarisch straatorkest waarin 40 veelbelovende jonge musici, met Ramón als gastsolist, hun muziekgenres opnieuw uitvinden. Hun bezoek aan Cuba in 2018 was de eerste keer dat een heel Nederlands orkest in Cuba heeft opgetreden. Hierover is een serie gemaakt welke is uitgezonden door 24classics.com. In 2019 ontving Ramón een ere-award voor zijn werk als pianist en componist.

Bezetting:
Ramón Valle – Piano
Jeroen Vierdag – Contrabas
Jamie Peet – Drums

 

Tijd

(Vrijdag) 19:30 - 23:00

X